Forum kibiców Motoru Lublin Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Ogłoszenie 
ORAGNIZOWANY JEST WYJAZD NA MECZ DO IŁAWY SZCEGÓŁY:
http://www.motorlublin.com/forum/viewtopic.php?p=79795

Poprzedni temat «» Następny temat
Projekty i propozycje nowych pamiątek
Autor Wiadomość
FanTomas 

Wysłany: Sro 03 Mar, 2010   

Rok temu byłem w Paryżu, na wieżę Eiffla nie poszedłem bo były w ch.. duże kolejki więc pojechałem na stadion PSG, mają przekozacki sklep z pamiątkami. Można kupić dosłownie wszystko, kopara mi opadła jak to zobaczyłem. Macie tu linka do tego ich sklepiku, zobaczcie jakie mają rzeczy, a to wcale nie jest wszystko co tam mają. Można znaleźć kilka fajnych pomysłów na pamiątki.

http://www.boutiquepsg.fr/fr/gamme/supporter

Z kolei koleżanka przywiozła mi z Mediolanu fajny patent Milanu. Ni to flaga, ni to baner, nie wiem jak to nazwać, w każdym razie z jakiegoś cienkiego materiału i ma wymiary ok. 1x1,5m, są na tym nadrukowane wszystkie puchary jakie Milan zdobył, tekst Forza Milan i twarz tego ich diabła, wszystko oczywiście utrzymane w barwach klubowych. Zajebisty motyw na ścianę. Postaram się wrzucić gdzieś jakieś zdjęcie tego czegoś. To jest coś w stylu tych flag Polski, które chyba z piwem tyskie dawali przed ostatnimi MŚ, żeby niby na balkonie wieszać jeżeli pamiętacie taką akcję :rotfl: Tylko to Milanu jest w lepszej jakości, fajny projekt i odpowiednia kolorystyka.
Oczywiście proponuję jako pamiątkę Motoru, jeżeli ktoś by się podjął zaprojektowania takiej mini-flagi.

młody 

Wysłany: Sro 03 Mar, 2010   

domysł moim zdaniem bardzo dobry i myśle że wiele osób by taka flage kupiło :)

MLGW 

Wysłany: Czw 04 Mar, 2010   

Mi sie spodobały okulary przeciwsłoneczne.. :-)

shizik86 

Ostrzeżeń:
 2/3/4

Wsumie tak rokzminiam i rokminiam ja to chetnie bym zakupił sobie jak i nie jedna osoba z Fanatyków Motoru do łancuszka srebrny Herb Motoru nie wielki jak 50cent ma ale taki delikatny nie duzych rozmiarów. Srebro nie drogie teraz mamy jest okazja by zagadac z jakims sklepem Jubilerskim naprzykład zapisac sie na to wczesniej zeby byl sarunek i niech wytapiaja nam srebrne herbiki MOTORU na łancuszki :jupi:

PĄCZEK 

FanTomas,

Kolego wszystko się zgadza. Fajnie jest mieć sklep pokroju PSG czy nawet taki jak mają na Legii w Warszawie. Tylko różnica polega na tym, ,że te sklepy utrzymywane są przez Kluby. Oczywiście każdy by chciał ,żeby sklepik z pamiątkami oferował pełną gamę pamiątek od długopisów , poprzez szale, koszulki na dużych, drogich i wartościowych pamiątkach kończąc, ale rzeczywistość jest taka ,że sklepik z pamiątkami prowadzą sami kibice, to oni zakładają spore sumy prywatnych pieniążków ,żeby ktoś przyszedł do sklepiku i miał jakikolwiek wybór; który nota bene ostatnimi czasy jest przynajmniej dla mnie szeroki. Tak jak pisał w innym temacie Fanatyk , osoby ,które działają i starają się cały czas coś robić dla was/nas wszystkich to wciąż Ci sami ludzie!

Od dłuższego czasu obserwuje na forum wiele pomysłów. Jedni proponują to inni co innego , kazdy ma swoją wizję, tylko jeśli przychodzi do organizacji to niestety już te osoby gdzieś ginął.

Nie piszę tego po to ,żeby ktoś pomyślał ,że się czepiam , po prostu naświetlam wam jak sytuacja wygląda. To ,że np. ja przychodzę i zapisuję się na wyjazd oznacza to ,ze ktoś spędził dwa -trzy dni na organizację tego wyjazdu. To ,że idę do sklepiku i mogę kupić bluzę/koszulkę itp oznacza to ,że ktoś poświęcił swój czas i pieniądze na to ,żebym miał możliwość założenia na siebie bluzy z herbem na piersi!

Pamiętajcie o tym i szanujmy wszyscy to ,że gdy ktoś się bawi , pije piwko to wtedy inny traci swój czas i załatwia coś dla wspólnej sprawy!

BobBudowniczy

PĄCZEK napisał/a:
To ,że np. ja przychodzę i zapisuję się na wyjazd oznacza to ,ze ktoś spędził dwa -trzy dni na organizację tego wyjazdu. To ,że idę do sklepiku i mogę kupić bluzę/koszulkę itp oznacza to ,że ktoś poświęcił swój czas i pieniądze na to ,żebym miał możliwość założenia na siebie bluzy z herbem na piersi!

ja np wiem co masz na myśli
ale po przeczytaniu tego zdania ktoś może zrozumieć, że ktoś handlujący pamiątkami wykłada prywatna kasę i dokłada do interesu

wykłada prywatna kasę ale ją odzyskuje po pewnym czasie,
a wynika to z tego że nie opłaca się wyprodukować 5 bluz tylko trzeba wyprodukować ich np 30-40-50

PĄCZEK 

Chodziło mi o to ,że ktoś te pieniążki jednak wykłada i zamraża na pewien okres czasu, nie każdy "pożyczy" 763 zł :> na np. dwa miesiące. O to mi chodzi. Nikt do interesu nie dokłada ,ale mój post miał na celu zwrócenie uwagi na fakt ,że są Kibice ,którzy dla innych Kibiców poświęcają swój czas i pieniążki!

BobBudowniczy

Wysłany: Pią 05 Mar, 2010   

PĄCZEK napisał/a:
Chodziło mi o to ,że ktoś te pieniążki jednak wykłada i zamraża na pewien okres czasu, nie każdy "pożyczy" 763 zł :> na np. dwa miesiące. O to mi chodzi. Nikt do interesu nie dokłada ,ale mój post miał na celu zwrócenie uwagi na fakt ,że są Kibice ,którzy dla innych Kibiców poświęcają swój czas i pieniążki!

ja to doskonale wiem :]
i wiem tez doskonale w czym problem
ktoś chce proporczyki, ktoś inny np wyłoży na nie kasę "pożyczy", zdeklaruje się dużo ludzi że kupi, przychodzi co do czego i proporczyki leżą ...
tak już było z niejednym Towarem

zero 

Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

Byla mowa o proporczykach.Klub takowe wydal,ale watpie zeby ktos taki proporczyk chcial kupic :

Kod:
http://www.motor-lublin.pl/?op=news&id=1279

marGINuez 

Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

Przód i tył:

Bartosz 

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010   

Moim zdaniem warto było by zamówić czapki typu " kolarka ", i powyżej przykładowy wzór

GRANIASTOSŁUP 

Wysłany: Pią 12 Mar, 2010   

Wśród pamiątek Motoru mogłaby się pojawić płyta-składanka CD z nagraniami o naszym Klubie. Na stronie w dziale "Multimedia" znajduje się 5 utworów, które każdy może sobie pobrać, ale nie w tym rzecz. Są osoby, które płyty kolekcjonują płyty (należę do takich), i dla nich radochą jest sprawienie sobie oryginalnego nośnika. Fajna okładka, efektowny nadruk na kompakcie i lepsza jakość niż mp3 - to wszystko ma swój urok, można to wykorzystać. Wydanie takiej płyty wcale nie musi być zamawiane w tłoczni (chociaż może, wszystko zależy od nakładu). Koszty czystych cd-rów są niskie nawet detalicznie, w hurcie na pewno wychodzi jeszcze taniej. Wśród Kibiców jest wielu konkretnych grafików, także ze stroną wizualną nie byłoby kłopotów. Są drukarki drukujące na płytach, jeśli byłby problem z dostępem do takiej, nadruk można zamówić w firmie, która kręci wesela, komunie itp. Pozostaje kwestia praw autorskich do tych 5 utworów, ale skoro nagrywali je Kibice z myślą o Motorze, to chyba sprawa byłaby do dogadania (no chyba, że właścicielem praw do tych kawałków jest jakaś wytwórnia muzyczna, firma raczej chciałaby udziału w zyskach ze sprzedaży). Uff...naprodukowałem się w tym poście :D ale chciałem dokładnie opisać pomysł. Nie wiem, czy wśród Kibiców innych klubów była podobna inicjatywa. Czekam na opinie, te pozytywne jak i krytyczne.

MOTOR _ Fan 

Wysłany: Pią 12 Mar, 2010   

Koszulki jak widać specjalnie na siłownie i na treningi sztuk walki

przód:

tył nr 1

tył nr 2

mc's

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010   

nie wiem czy byla juz taka propozycja ale napewno przydatny bylby taki pasek. jest skorzany badz skoro podobny wiec nawet jak ktos ma prace za biurkiem i musi przyjsc w garniaku to napewno milo miec cos Motoru :)

kaytooh

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010   

Wydaje mi się, że do garnituru bardziej pasowałby pasek nie z napisem, ale z grawerowaną klamrą. A skoro już mówimy o bardziej formalnym stroju to ja proponuję spinki do mankietów.
Link do strony producenta:
Kod:
http://www.polmet.com.pl/index.php?page=025

Odpowiedz do tematu